Sightseeing

Denne delen av Italia formelig bugner over av gammel historie. Santa Marinella ligger midt i hjertet der etruskerne en gang regjerte. Det som er litt merkelig er at man ikke helt vet hvor og hva etruskerne kom fra, og deres språk er ennå delvis uutforsket. Det som imidlertid er sikkert er at etruskerne var et oldtidsfolk som var høyt utviklet på kunst og kultur. De etterlot seg vakre freskomalerier, keramikk, skulpturer og gullsmedkunst når de ble oppslukt av romernes erobringstid på 300 tallet f.Kr.

Det finnes mange steder nord for Santa Marinella man kan beskue spor etter etruskerne. Å ta en tur i gamlebyen i Tarquinia kan absolutt anbefales.

Det finnes også mange små pittoreske landsbyer i Lazio og Toscana med olivenlunder og italienske landskap slik man kjenner dem fra bilder og filmer.

Tarquinia er også inngangsporten til Toscana fra syd. Her kan man legge turen til kjente steder som Firenze, Pisa, Siena og Lucca.

Roma er uten overdrivelse kanskje den byen i verden som har mest historie bak seg. Ifølge sagnet grunnlagt av Romulus allerede 753 f.Kr. og siden har det Romerriket satt sitt preg på verdensbildet, med utallige kriger og erobringer.

Å ta en rundtur med en av Romas mange sightseeing busser er nesten påkrevd. Det blir som å vandre blant romere i trange gater og se på de monumentale byggverk og vakre skulpturer. Å tro at man kan rekke over alt på en dag, eller en uke for den saks skyld er utopi. Til det er utvalget altfor stort. Vi anbefaler å sette av tid, for inntrykkene blir så mange. Av de meste kjente severdighetene i Roma nevner vi Colosseum, Fontana di Trevi, Peterskirken (i Vatikanstaten), Pantheon og Spansketrappen. Og så kan man ikke glemme å nevne de intime torgene, med Piazza Navona, Piazza Poppolo og Piazza Venezia i fremste rekke.

For å lese mer om Roma, følg disse linkene: